Vörös/Sárgalencse leves indiai módra

voroslencseleves

Ízletes szerencsés leves a mindennapokra

 

Hozzávalók (4 adag):

25 dkg vöröslencse vagy sárgalencse (bio GreenMark Organic)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 db (kisebb) zeller
3 db paradicsom
2 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál friss koriander (lehet őrölt is)
só (természetes, nem finomított)
csipet bors

 

Elkészítése:

Tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát, a zellert és a paradicsomot majd kockázzuk, fel a sárgarépát és a fokhagymát  A hagymát olivaolajon pároljuk üvegesre, szórjuk rá a köményt és a borsot, majd adjuk hozzá a felaprított paradicsomot és a fokhagymát és forgassuk össze.

Adjuk hozzá a többi zöldséget is (a vörös- vagy sárgalencse  kivételével) és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje (kb. 1,2-1,5 l, edényfüggő) és (kevés) sóval ízesítsük.
Fedő alatt főzzük addig, amíg a sárgarépa már félig megfőtt, ekkor adjuk hozzá a vörös- vagy sárgalencsét és főzzük tovább 15 percig.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

A képet és a receptet Memi-től és HeF-től kaptuk. További receptműves ötletekért, tippekért látogassátok meg Memi és HeF receptműves oldalát: http://receptmuves.blogspot.com/

 

 

GreenMark Organic - Minden napra valami JÓ!