Vörös és fekete lencsefőzelék

Screen Shot 2012-12-13 at 2.58.54 PM

Igazi gyorsétel ez a verzió

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg fekete (beluga) lencse
25 dkg vöröslencse
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt paprika
3 db babérlevél
1/4 citrom leve
1 kicsi doboz tejföl
2-3 evőkanál olívaolaj (100% extra szűz)
só (természetes, nem finomított)
tört bors

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a hagymákat, a vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát pedig reszeljük le.
Olivaolajon pirítsuk meg vöröshagymát, keverjük hozzá a fokhagymát és a paprikát, pirítsuk még pár másodpercig, aztán adjuk hozzá a lencséket. Annyi vízzel higítsuk fel, hogy teljesen ellepje. Ízesítsük, majd fedő alatt addig főzzük, amíg a lencsék megpuhulnak. HA megfőtt a lencse, húzzuk le a tűzről, keverjük hozzá a tejfölt, majd tegyük vissza és forraljuk össze.

Receptműves tipp: amíg fő a főzelék, vegyük ki a tejfölt a hűtőből és keverjük csomómentesre, így kissé felmelegszik, mire a forró ételhez adjuk (ha túl nagy a hőkülönbség, könnyen kicsapódik

 

A képet és a receptet Memi-től és HeF-től kaptuk. További receptműves ötletekért, tippekért látogassátok meg Memi és HeF receptműves oldalát:

www.receptmuves.hu

GreenMark Organic - Minden napra valami JÓ!