Mung dál

mungo-bab-dal

Különleges ízvilágú indiai étel, amit ebédre és vacsorára is tálalhatunk!

Hozzávalók: (3-4 adag)
1,5 csésze mungó bab
3 evőkanál növényi olaj 1 teáskanál kömény
1 teáskanál fekete mustármag
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál őrölt koriander
1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
1csipet chili por
1 kis darab gyömbér, reszelve
1 paradicsom
4 dl kókusztej
1 kisebb citrom leve

Elkészítés:
A mungó babot áztassuk be éjszakára, annyi vízben, hogy az pont ellepje.
Tegyük egy fazékba, öntsük fel vízzel és alacsony hőfokon főzzük, amíg meg nem puhul, kb 40-60 percig. Majd szűrjük le a babot.

Egy edényben pirítsuk meg a hagymát az olajon és adjuk hozzá a fűszereket. Adjuk hozzá a paradicsomot is és kevergessük néhány percig.
Öntsük hozzá a megfőtt mungó babot és a kókusztejet. Főzzük tovább, adjuk hozzá a citromlevet, sózzuk, borsozzuk és öntsük fel kb egy csésze vízzel. Főzzük össze további 5-10 percig.

GreenMark Organic - Minden napra valami JÓ!