Lencsetorta

Screen Shot 2012-12-13 at 3.50.09 PM

Hozzávalók (4 személyre):

1 csokor medvehagyma, aprítva
2 kis fej vöröshagyma, aprítva
1 póréhagyma fehér része, aprítva
3-4 gerezd fokhagyma
1 csésze zöld lencse
2 csésze alaplé (húsleves)
3 db sárgarépa, durvára reszelve
3 ek zsemlemorzsa
1 kaliforniai paprika, apró kockákra vágva
3 ek olivaolaj
10 dkg füstöltsajt, nagyon apró kockákra vágva
2 tojás
só, frissen őrölt bors
1 kk szárított morzsolt majoranna

Elkészítés:

A lencsét puhára főzzük kb kétszeres mennyiségű húslevesben. Egy serpenyőben kevés olajon dinszteljük meg a vöröshagymát a póréhagymával. Kockázzuk fel a paprikát és adjuk hozzá. Reszeljük le a sárgarépát, keverjük össze az aprított medvehagymával, reszelt fokhagymával, főtt lencsével, zsemlemorzsával, dinsztelt hagyma-paprika keverékkel, apró füstöltsajt kockákkal és a tojásokkal. Fűszerezzük, majd tegyük egy kivajazott sütőformába. Előmelegített sütőben (170 fokon) kb 30 percig süssük.

Forrás: http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2009/03/negyhagymas-lencsetorta.html

GreenMark Organic - Minden napra valami JÓ!