GreenMark Organic Receptek

Főzz velünk egészséges ételeket bio élelmiszerekből

pesto-napraforgomaggal

Pesto napraforgómaggal

Egy nagyon gyors kiadós pesto vacsora bazsalikommal és napraforgómaggal. Hozzávalók (1 adag): 1/4 csésze olívaolaj 1/4 csésze napraforgómag 2 evőkanál szárított bazsalikom 2 evőkanál parmezán, reszelt 1/2 teáskanál fokhagyma, darált 1/2 teáskanál citromlé só és bors Elkészítés: A hozzávalókat tegyük turmixgépbe, és turmixoljuk össze. Majd öntsük egy serpenyőbe és melegítsük pár percig. Tálalhatjuk pennével vagy [...]

Tovább...
Sunflower-Hummus-1024x682

Napraforgómagos hummusz

Energiadús ételkülönlegesség, ami tökéletes vacsorára vagy vendégvárónak. Hozzávalók (4 adag): 1/2 kg csicseriborsó 1 csésze napraforgómag 4 gerezd fokhagyma 1 citrom leve és reszelt héja 1 kanál olivaolaj 1 teáskanál só 1 dl olívaolaj olajbogyó ízlés szerint a díszítéshez 1/4 csésze víz Elkészítése: A csicseriborsót előző este áztassuk be hideg vízbe. Tegyük fel főni annyi [...]

Tovább...
lenmagropogos3

Omega 3 ropogós

Az omega 3 ropogós két omega 3 zsírsavakban gazdag alapanyagot is tartalmaz, chia magot és lenmagot, nem nehéz elkészíteni és bárkit megkínálhatunk vele Hozzávalók: 6 evőkanál kókuszliszt (pellet) 4 evőkanál lenmagliszt (pellet) 1 nagy bögre töpörtyű morzsalék 2-3 púpozott evőkanál sertészsír – a zsír mennyiségével bátran kísérletezhetünk, mert más lesz a tészta állaga ha tojást, [...]

Tovább...
reformmeggyespitechiamaggal1

Meggyes pite reform módra

Ez a recept két omega 3 zsírsavakban gazdag alapanyagot is tartalmaz, chia magot és lenmagot. Cukorbeteg diéta részeként is megállja a helyét és nem mellesleg nagyon finom! Hozzávalók (4-6 adag): 18 dkg teljes kiőrlésű graham liszt fél kávédarálónyi arany lenmag 3 púpos evőkanálnyi chia mag ( omega 3 zsírsavakban gazdag) víz növényi tej (pl. rizstej) [...]

Tovább...
amarant-reggeli-desszert

Amaránt Halva

Ez az energia bomba reggelire épp úgy fogyasztható mint desszertként. Hozzávalók: 1/2 csésze amaránt (előző este áztassuk be) 1 csésze tej (vízzel helyettesíthető) 1/4 csésze nyírfacukor 1/4 teáskanál őrölt kardamom 1 evőkanál vaj 1/4 csésze kesudió, felaprítva Elkészítés: Egy nagyon finom szitán szűrjük le az amarántot és tegyük félre. A tejet öntsük egy serpenyőbe, alacsony [...]

Tovább...
hajdina-energiaszelet

Hajdinás energia szelet

Ehhez az aszalt hajdina csemegéhez aszaló gépre is szükségünk lesz. Hozzávalók: (minimum 8 adag) 3 csésze csíráztatott hajdina 1/2 csésze apróra vágott datolya 1/2 csésze aszalt szilva fél citrom leve 1/2 kávéskanál fahéj kevés víz Elkészítés: Tegyük az aszalt szilvát, a datolyát, a citromlevet és a fahéjat turmixgépbe és turmixoljuk össze. Ha szükséges, öntsünk hozzá [...]

Tovább...
SONY DSC

Hummusz

Energiadús ételkülönlegesség, ami tökéletes vacsorára vagy vendégvárónak Hozzávalók: (4 adag) 1/2 kg csicseriborsó 5 dkg szezámmag fél fej fokhagyma 1 fél citrom leve és reszelt héja 1 dl szőlőmagolaj 1 ek. tökmagolaj díszítéshez 1 dl olívaolaj olajbogyó ízlés szerint a díszítéshez Elkészítése: A csicseriborsót előző este áztassuk be hideg vízbe. Tegyük fel főni annyi vízbe, [...]

Tovább...
adzuki bean soup

Zöldséges azuki bableves

Ízletes proteinekben és vitaminokban gazdag, laktató leves Hozzávalók: (4 adag) 1 csésze szárított azuki bab 1 evőkanál olívaolaj 1 hagyma, apróra vágva 2 gerezd fokhagyma 1/4 teáskanál őrölt kömény 1 csipet chilli por 1 zöldségleves kocka 10 csésze víz 1 kockára vágott paradicsom 2 evőkanál paradicsompüré 1-2 póréhagyma, kockára vágva 2 zeller szára, kockára vágva [...]

Tovább...
Hajdinarecept

Hajdina dara póréhagymával és kelbimbóval

Egyszerű szívbarát vacsora a hétköznapokra Hozzávalók: (2 adag) 1/4 csésze hajdina dara 1/2 csésze víz 10 dkg kelbimbó 2  póréhagyma 1 paprika 2 gerezd fokhagyma (préselve) 1 teáskanál repceolaj ízlés szerint bazsalikom, só és bors Elkészítés: Tegyük a hajdina darát egy kis lábasba, öntsük hozzá a 1/2 csésze vizet és forraljuk fel. Adjuk hozzá az [...]

Tovább...
Fried-brown-rice-eggs

Egyszerű tojásos rizstál

Egy egyszerű, gyors, egészséges étel ebédre vagy vacsorára Hozzávalók: (2-3 adag) 2-3 evőkanál olivaolaj 1 teáskanál kömény 1 közepes hagyma, felvágva 1,5 bögre kerek szemű barnarizs 4 tojás Elkészítés: A barnarizst főzés előtt 10 percre áztassuk be. Forrástól számítva kb 15 percig főzzük, majd leszűrjük. Melegítsük fel az olivaolajat egy serpenyőben, szórjuk rá a köményt, [...]

Tovább...
GreenMark Organic - Minden napra valami JÓ!