GreenMark Organic Receptek

Főzz velünk egészséges ételeket bio élelmiszerekből

voroslencsekrem

Vöröslencse krém

Szendvicskrém előételnek vagy vacsorára   Hozzávalók (4 adag): 250 g vöröslencse 3 szál újhagyma 1 teáskanál őrölt római kömény 1 teáskanál őrölt koriander 1/2 teáskanál curry por -elhagyható csipet só (himalája) tört bors   Elékszítése: Tegyük fel főni kis lángon a lencsét kétszeres vízzel. Fűszerezzük és főzzük el a vizet (15-20 perc alatt puhára fő [...]

Tovább...
voroslencseleves

Vörös/Sárgalencse leves indiai módra

Ízletes szerencsés leves a mindennapokra   Hozzávalók (4 adag): 25 dkg vöröslencse vagy sárgalencse (bio GreenMark Organic) 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 db sárgarépa 1 db (kisebb) zeller 3 db paradicsom 2 evőkanál olívaolaj (extra szűz) 1 kávéskanál őrölt kömény 1 kávéskanál friss koriander (lehet őrölt is) só (természetes, nem finomított) csipet bors [...]

Tovább...
csokitortakakaobabtorettel

Csokoládétorta pörkölt, zúzott kakaóbab darabokkal

Gyorsan, könnyen elkészíthető lebilincselő kakaóbabos varázslat. igazi 100% pörkölt, zúzott kakaóbabbal megbolondítva   Hozzávalók (18 és 22 cm-es formára is elegendő): 10 dkg étcsokoládé (60-70 % körüli) 10 dkg vaj 10 dkg cukor (nád, nyírfa) (ajánlat: GreenMark Organic bio nádcukor) 10 dkg kukoricaliszt (ajánlat: GreenMark Organic bio kukoricaliszt) 3,5 dkg pörkölt-zúzott kakaóbab (ajánlat: GreenMark Organic [...]

Tovább...
chilisfeketebab

Chilis fekete bab

A vegán chilis bab sok-sok pikáns fűszerrel bolondítva   Hozzávalók (4 adag) : 50 dkg fekete bab 10 dkg gersli (árpagyöngy) 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 7 dl paradicsomlé (100 %-os) 3 evőkanál sűrített paradicsom 2 teáskanál cukor (nyers nád, nyírfa) 1/2 teáskanál cayenne bors 1/2 teáskanál őrölt kömény 1/2 teáskanál chili pehely 1 [...]

Tovább...
quinoasalata

Quinoa saláta sült zöldségekkel és pikáns öntettel

Melegen és hidegen is tálalható, előételként, főételként, köretként, vagy salátaként   Hozzávalók ( 4 adag): 10 dkg quinoa 3 db sárgarépa 3 db kicsi cékla 1 db lilahagyma tört bors só (természetes, nem finomított) 1-2 evőkanál olívaolaj (extra szűz) öntet: 1 evőkanál méz 1/4 citrom leve 1 teáskanál balzsamecet Elkészítés: Mossuk meg a céklákat, tekerjük [...]

Tovább...
mazsolaskolesgomboc

Mazsolás kölesgombóc

A köles lúgosító hatásáról és teljesértékű fehérjéiről is hires, ez a gombóc pedig hamar kedvenc egészséges desszertjeink egyike lesz! Hozzávalók (12-14 db) 15 dkg köles 5 dl víz 5 dkg cukor (nyers nád, nyírfa, sztívia) 1 marék mazsola -opcionális 1 mokkáskanál őrölt fahéj 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg 1 maréknyi darált dió tálaláshoz: házi lekvár porcukor [...]

Tovább...
vorosbab-rizs

Vörös bab rizzsel

Kiadós sonkás-babos étel leginkább ebédre. Hozzávalók (8 adag): 500 g vörös bab 500 g lábszár sonka 4 csésze víz 4 gerezd fokhagyma (préselve) 1 nagy vöröshagyma, apróra vágva 1 csésze apróra vágott zeller 1 csésze apróra vágott zöldpaprika Tabasco szósz Só és bors ízlés szerint 1 teáskanál pirospaprika Köret: Főtt fehér basmati rizs (kb 3 [...]

Tovább...
hosszubarnarizs

Cukkinis rakott rizs

Ebédre és vacsorára is tálalható, könnyű rizses étel. Hozzávalók (8-10 adag): 1,5 csésze hosszú szemű rizs 3 csésze húsleves 4 csésze kockára vágott cukkini 2 apróra vágott paprika 1 nagy fej vöröshagyma, kockára vágva 3/4 teáskanál só 1,5 csésze zsírszegény tej 3 evőkanál liszt 2 csésze reszelt sajt 1 csésze kukorica 50g csökkentett zsírtartalmú krémsajt [...]

Tovább...
tokmagpate

Tökmagos pástétom

Kenyérre, pirítósra, vendégvárónak is kiváló könnyű pástétom. Hozzávalók: 20 dkg  morzsolt csemege kukorica 20 dkg hántolt tökmag 1-2 gerezd fokhagyma Bazsalikom ízlés szerint Fél citrom leve 1 teáskanál himalaya só (vagy jódozott tengeri só) + víz szükség szerint Elkészítés: Turmixoljuk el alaposan a kukoricát nagy teljesítményű turmixgépben, ha szükséges adjunk hozzá néhány csepp vizet. Ezt [...]

Tovább...
honey-sunflower-bread1

Mézes napraforgómagos cipó

Enyhén édeskés, nagyon kellemes ízű kenyér. Hozzávalók: 350g fehérliszt 100g teljes kiőrlésű liszt 1 teáskanál só 15 g sótlan vaj 15 g szárított élesztő 3 evőkanál méz 140 ml forró víz 140 ml meleg víz 80 g napraforgómag Elkészítés: Kanalazzuk bele a mézet a forró vízbe és kevergessük, amíg el nem olvad benne. Hagyjuk egy [...]

Tovább...
GreenMark Organic - Minden napra valami JÓ!