GreenMark Organic Receptek

Főzz velünk egészséges ételeket bio élelmiszerekből

hajdinakasa

Hajdinakása

Gyors és egészséges reggeli vagy tízórai   Hozzávalók: 1 maréknyi csíráztatott hajdina kevés víz 1/2 banán 1 gerezd alma vagy más gyümölcs 1 csipet vanillia por 1 csipet só 1 fél teáskanál fahéj 3-4 szem kesudió ha szükséges, ízlés szerint édesíthető (pl. agavé sziruppal)   Elkészítés: A hozzávalókat turmixgépben turmixoljuk össze.   Díszíthetjük aszalt gyümölcsökkel, [...]

Tovább...
creme-brulee-quinoa-1709

Creme brulee

Crème brulee kicsit másképp, quinoából Hozzávalók: 1,5 csésze quinoa 4 csésze tejszín 4 tojássárgája 1 egész tojás 0,5 csésze barnacukor (vagy nyírfacukor)+ 4 evőkanál barnacukor 1 teáskanál vanillia por 2 evőkanál narancs likőr 0,5 teáskanál szerecsendió   Elkészítés: Először a quinoa-t alapossan öblítsük át. Majd öntsük egy edénybe és 3 percig pirítsuk magas lángon. Öntsük [...]

Tovább...
eloegeszsegespizza

Élő, egészséges pizza

Szükségünk lesz aprítógépre és aszalógépre a recept elkészítéséhez   Hozzávalók:   az alaphoz: 1 fél csésze lenmag őrölve 1 marék csíráztatott hajdina 2 gerezd fokhagyma 1 csésze őrölt mandula fűszerezéshez: pizza fűszerkeverék vagy bazsalikom, oregánó, kakukkfű só kis víz a formázáshoz   a szószhoz: 2 paradicsom só fél vöröshagyma 2 levél fries bazsalikom pizza fűszerkeverék [...]

Tovább...
medvehagymatekercsekbarnarizzsel

Medvehagyma tekercs barnarizzsel

Laktató, méregtelenítő főétel   Hozzávalók: medvehagyma levelek barna rizs sárgarépa só egy kis öntettel megbolondíthatjuk! Pl.: Nóra vadasmártása http://www.fittnok.hu/vadas-martas-barnarizses-rizskeverekkel   Elkészítés: A barna rizst kétszeres mennyiségű vízben pici sóval 35 percig főzzük. MAjd keverjük össze egy kis vadas mártással. Terítsük szét a medvehagyma leveleken, ezután tegyünk rá néhány szelet sárgarépát is. További zöldségekkel és csírákkal [...]

Tovább...
almasbarnarizskasa

Almás barnarizs kása

Egyszerű, gyorsan elkészíthető és laktató   Hozzávalók (2 adag): 1 bögre barnarizs 1 alma juharszirup (vagy más édesítő) fahéj   Elkészítése: A barnarizst kétszeres mennyiségű vízben főzzük meg (főzési idő: 35 perc). Pucoljuk meg az almát, tegyük turmix gépbe a barnarizzsel együtt és turmixoljuk össze. Ha szükséges adjunk hozzá egy pici vizet. Juharsziruppal (vagy más [...]

Tovább...
csilis-kakaos-csirke

Csípős-kakaós csirketekercs paradicsommártással és pirított burgonyával

igazi ínyenc fogás ebédre vagy vacsorára Hozzávalók (2adag): 1 csirkemell 1 csapott evőkanál pörkölt zúzott kakaóbab 2 piros csípős paprika apróra vágva kevés olaj 1 kis konzerv paradicsompüré 2-3 gerezd fokhagyma kevés vaj nyírfacukor só, bors apró szemű burgonya olaj, vaj   Elkészítése: A csirkemellet felenként kinyitjuk – a vastagabbik felétől indulva majdnem teljesen kettévágjuk, [...]

Tovább...
kolesfasirt

Kölesfasírt

Egyszerű, gyors vegán köles fasírt recept   Hozzávalók (18-20 db): 15 dkg köles (ajánlatunk: GreenMark Organic – bio Köles) 1 db vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 teáskanál majoranna 1/2 teáskanál őrölt kömény só bors 1 db tojás (2-3 evőkanál zabpehellyel helyettesíthető, a könnyebb formázáshoz kell) olivaolaj   Elkészítése: A kölest háromszoros mennyiségű vízzel főzzük puhára. [...]

Tovább...
kokuszos-zabpelyheskeksz

Kókuszos zabpelyhes rozskeksz

Könnyű gabonakeksz reggelire vagy desszertnek   Hozzávalók (10-12 db): 10 dkg rozsliszt (teljes kiőrlésű) 6 dkg zabpehely 4 dkg kókuszreszelék 7 dkg cukor (nád, nyírfa, vagy sztívia) 1/2 kávéskanál szódabikarbóna 1/2 kávéskanál sütőpor 10 dkg olvadt vaj 1 egész tojás (bio, vagy szabadtartású)   Elkészítése: A sütőt melegítsük elő 180 fokra és béleljünk  ki egy [...]

Tovább...
csicseriborsoleves

Csicseriborsó leves

Szokatlan leves, ami szokatlanul finom.   Hozzávalók (4 adag): 25 dkg csicseriborsó 5 dkg kolbász (elhagyható) 10 dkg gersli 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db paradicsom 1 db zöldségleveskocka (sómentes) 1 marék friss petrezselyem 3 db babérlevél só bors 2 evőkanál olívaolaj   Elkészítése: Áztassuk be éjszakára a csicseriborsót. Tisztítsuk meg a zöldségeket, [...]

Tovább...
amarantkasa

Amaránt kása

Finom és egészséges meleg reggeli Hozzávalók (2 adag): 1 bögre puffasztott amarant 1 bögre tej (víz, vagy gabonatej) 1 evőkanál cukor (nád, nyírfa, juharszirup, méz, vagy sztívia) 1 kiskanál fahéj   Elkészítése: Az amarántot és a tejet egy edénybe öntjük. Belekeverjük a cukrot és a fahéjat. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, kicsit hagyjuk hűlni és [...]

Tovább...
GreenMark Organic - Minden napra valami JÓ!