GreenMark Organic Receptek

Főzz velünk egészséges ételeket bio élelmiszerekből

puffasztott-rizs-masala-blog

Puffasztott rizses masala

Hozzávalók (6 főre): 2 csomag puffasztott rizs (200g) 1 evőkanál olívaolaj vagy olaj 1 teáskanál mustármag 10 teáskanál curry levél 4 gerezd fokhagyma száraz piros chili ízlés szerint 1-2 teáskanál kurkuma por 1 teáskanál só 1/4 csésze pörkölt földimogyoró (a díszítéshez – opcionális) – ha eleve sós, akkor figyeljünk a só mennyiségére. Elkészítése: 1.    Mérjünk [...]

Tovább...
fekete-szezam-recept

Arborio rizs avocadoval, mentával és fekete szezámmaggal

Egy igazán frissítő tavaszi finomság Hozzávalók 2 fő részére: 1 bögre Arborio rizs 1 érett Avokádó, felkockázva friss menta, darabkákra szakítva petrezselyem, darabkákra vágva 2 evőkanál fekete szezámmag kb. 2 evőkanál extra szűz olivaolaj só és bors 1 evőkanál citromlé Elkészítése: 1. Forraljuk fel a rizst egy fazékban 1 1/2 bögre vízben magas lángon. Amint [...]

Tovább...
kakaobab

Csokis keksz kakaóbabbal

Hozzávalók: 35 dkg liszt 20dkg puha margarin 1 kávéskanál só 4 evőkanál méz 10 dkg nádcukor vagy nyírfacukor 2 egész tojás 4 evőkanál víz vagy tea 1  1/2 teáskanál vanília aroma 1/2 zacskó sütőpor 10dkg darált dió 4 evőkanál kakaóbab töret Elkészítése: A hozzávalókat jól összekeverem, majd kivajazott és morzsával meghintett tepsibe 2 kanál segítségével [...]

Tovább...
feketeszezamos-tesztakosarkak

Fekete szezámmagos tésztakosárkák

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta (275 gr-os kiszerelés) 1 evőkanál fekete szezámmag 1/2 dl tejszín kevés só Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 175 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A leveles tésztát enyhén lisztezett felületre helyezzük, 4 cm átmérőjű kerek kiszúróformákkal kis kerek lapokat szaggatunk belőle. Minden második kerek lapból egy 3 cm átmérőjű formával [...]

Tovább...
aszalt gyumolcs

Aszalt gyümölcsös gyümölcssaláta kandírozott narancshéjjal

Kellemes gymölcssaláta, hogy télen se feledkezzünk meg a gyümölcsökről Hozzávalók: 2 hatalmas narancs, 2 mandarin, 2 érett banán, 1 piros alma, 1 kivi, 5-5 szem aszalt füge, sárgabarack és szilva, 5 evőkanál mazsola, 2 evőkanál kandírozott narancshéj, 2 mandarin leve, 1 evőkanál akác méz.         Elkészítése: Hámozzuk meg a gyümölcsöket, öntsük hozzá [...]

Tovább...
Screen Shot 2012-12-13 at 3.50.09 PM

Lencsetorta

Hozzávalók (4 személyre): 1 csokor medvehagyma, aprítva 2 kis fej vöröshagyma, aprítva 1 póréhagyma fehér része, aprítva 3-4 gerezd fokhagyma 1 csésze zöld lencse 2 csésze alaplé (húsleves) 3 db sárgarépa, durvára reszelve 3 ek zsemlemorzsa 1 kaliforniai paprika, apró kockákra vágva 3 ek olivaolaj 10 dkg füstöltsajt, nagyon apró kockákra vágva 2 tojás só, [...]

Tovább...
Screen Shot 2012-12-13 at 2.58.54 PM

Vörös és fekete lencsefőzelék

Igazi gyorsétel ez a verzió Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg fekete (beluga) lencse 25 dkg vöröslencse 1 db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 teáskanál őrölt paprika 3 db babérlevél 1/4 citrom leve 1 kicsi doboz tejföl 2-3 evőkanál olívaolaj (100% extra szűz) só (természetes, nem finomított) tört bors Elkészítés: Tisztítsuk meg a hagymákat, a vöröshagymát [...]

Tovább...
babonez

Babonéz – a tojásmentes majonéz

Kitűnő megoldás a majonéz pótlására   Hozzávalók: 1 doboz főtt fehérbab 3-4 evőkanál citromlé 1/2 teáskanál só 1/2 teáskanál mustár néhány evőkanál olaj 1 evőkanál szójajoghurt (elhagyható)   Elkészítés: Az olaj kivételével a hozzávalóvak egy tálba öntjük és botmixerrel jól összeturmixoljuk. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá az olajat és már készen is van a babonéz. [...]

Tovább...
zabkasa

Zabkása

Laktató és egészséges étel rengeteg béltisztító rostanyaggal   Hozzávalók: 1 csésze zabpehely 2 csésze tej (vagy növényi tej) aszalt gyümölcsök, friss gyümölcs tetejére dió vagy mandula édesítéshez méz vagy agavé szirup egy csipet só egy csipet fahéj   Elkészítése: Tegyük fel a tejet főni, és még forrás előtt öntsük bele a zabpelyhet. 10-15 perc alatt [...]

Tovább...
epresmangoshajdinakasa

Epres-mangós hajdinakása

“Remek ízösszhanggal, laktató tízórai vagy uzsonna is lehet.”   Hozzávalók: 1 marék csíráztatott hajdina 1marék eper 1 marék felkockázott érett mangó   Elkészítés: A hozzávalókat alaposan turmixoljuk össze, díszítésnek használjuk gyümölcsöt és már ehetjük is az epres-mangós hajdinakását.   Köszönjük a receptet Winklerné Vámosi Nórának! Hasonlóan finom és egészséges recepteket találhattok még Nóra oldalán mesésen [...]

Tovább...
GreenMark Organic - Minden napra valami JÓ!