mak-700x295

Bio Kék Mák, 250g


Termékjellemzők:

  • 100% bio
  • bio kék mák
  • Laktózmentes
  • Nem Génmanipulált
  • Vegán termék

     Nézzük az árát

A legfinomabb mák fajta a kék mák.

Mire jó?
A mák egészségünk szempontjából fontos vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. B6, magnézium-, káalcium és vastartalma is igen magas. Kiváló görcsoldó és köhögéscsillapító.

Felhasználása:
A mák fogyasztható péksüteményekre szórva, darálva mákostésztához, gubához, töltelékekhez süteményekhez.

Főzés:
Töltelék főzésekor annyi tejjel főzzük fel, amennyit éppen felszív. Darálásakor cukrot (nyírfacukrot) is tegyünk a darálóba, azzal együtt őröljük meg.

Diéták:
Glikémiás indexe: 51, nyugodtan beilleszthető fogyókúrába is. Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Candida diéta alatt nem ajánlott.

Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 2076 / 491
Fehérje (g / 100 g) 20,2
Szénhidrát (g / 100 g) 4,2
Zsír (g / 100 g) 42,2
Élelmi rost (g / 100 g) 20,5
Ásványi anyagok: kálcium, magnézium, vas
Vitaminok: B6, E





GreenMark Organic - Minden napra valami JÓ!