kuszkusz-700x295

Bio kuszkusz, barna, 500g


Termékjellemzők:

  • 100% bio
  • bio barna kuszkusz
  • kuszkusz
  • Laktózmentes
  • Nem Génmanipulált
  • Vegán termék

     Nézzük az árát

A kuszkusz Észak-Afrikában nemzeti ételnek számít. Durumdarából készül, amit nedvesen búzalisztbe hempergetnek, hogy az rátapadjon a szemcsékre, azután megszárítják.

Mire jó a kuszkusz?
A durumbúza fehérjében gazdag, teljesértékű élelmiszer, gazdag továbbá B1, B2, B5, B6 vitaminokban és folsavban. Továbbá zsírmentes, koleszterin mentes, kiváló A vitamin-, rost -és kálium forrás.

Felhasználása:
Felhasználása nagyon sokoldalú: elkészíthető köretként vagy egytálételnek, húsokkal, zöldséges raguval vagy hallal is. Kellemesen fűszerezhető kurkumával, korianderrel, gyömbérrel, fahéjjal. Édesség is készíthető belőle, tejjel, mézzel és aszalt gyümölcsökkel nagyon finom!
A kuszkuszból salátát is készíthetünk (Taboulé).

Főzés:
Egytálételként a kuszkuszt az étel gőzében főzik (alul a hús és a zöldség fő, fölötte szitán gőzöljük a kuszkuszt).
A kuszkusz készítése során többszörösére duzzad, de nem lesz ragacsos, csomós. A kuszkuszt nem kell megfőzni, elegendő forró vizet ráönteni és állni hagyni minimum 20-25 percet.
(1:1,5 kuszkusz – víz arány)

Diéták:
Laktózmentes, zsírmentes, koleszterinmentes, glutént tartalmaz
Glikémiás terhelése 25%, kisebb a hagyományos tésztafélékénél és azoknál kétszer több B6 vitamint tartalmaz. Fehérjében nagyon gazdag, ezért vegetáriánusoknak, sportolóknak is kitűnő, tápláló étel.

Tápanyagtartalom:
Tápanyagérték 100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1429 / 341
Fehérje (g / 100 g) 11,69
Szénhidrát (g / 100 g) 68,69
Ebből cukor (g / 100 g) 0,69
Zsír (g / 100 g) 1,70
Ebből telített zsírsavak (g / 100 g) 0,25
Nátrium (mg / 100 g) 6,00
Élelmi rost (g / 100 g) 6,17





GreenMark Organic - Minden napra valami JÓ!