koles-700x295

Bio Köles, hántolt, 500g

Kiszerelés: 500 g


Termékjellemzők:

  • 100% bio
  • Köles
  • Laktózmentes
  • Nem Génmanipulált
  • Vegán termék

     Nézzük az árát

A köles a legősibb termesztett gabonafélék közé tartozik. Rizs helyettesítésére is kiváló.

Mire jó?
A köles rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotoknál, savtúltengésnél.
Gyulladáscsökkentő, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Karbantartja az erek falát, az emésztőrendszert. Megelőzi a fogszuvasodást és segít a fogak zománcának megvédésében.

Felhasználása:
Érdemes kipróbálni köretek, pástétomok, töltelékek, pudingok, édességek készítéséhez.

Főzése:
Ha 1,5-szeres vízben főzzük ( 1 bögre köles, 1,5 bögre víz)és a rizshez hasonlóan pároljuk, akkor pergős lesz. Zöldséges, húsos ragukhoz így ajánlott. (Főzési idő kb 20 perc)
Köleskása: 1 csésze kölest 4 csésze vízzel öntünk fel, kis lángon 30 percig főzzük. Nem kell kevergetni közben. (Ízesíthető édesen és sósan is.)

Diéták:
A köles lúgosító hatású, glikémiás indexe azonban magas.

Receptek:
kölesfasírt, köles tallérok, mazsolás kölesgombóc, forró amaránt-köles kása

Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1582 / 378
Fehérje (g / 100 g) 11,02
Szénhidrát (g / 100 g) 72,85
Zsír (g / 100 g) 4,2
Ebből zsírsavak (g / 100 g) 0,72
Élelmi rost (g / 100 g) 8,5
Kálcium (mg/ 100 g) 8
Magnézium (mg/ 100 g) 114
Nátrium (mg/ 100 g) 5
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, fluor, szilícium
Vitaminok: A, B1, B2, B3





GreenMark Organic - Minden napra valami JÓ!