kakaobab-dara-700x295

Bio Kakaóbab, pörkölt, zúzott, 150g

Kiszerelés: 150g


Termékjellemzők:

  • 100% bio
  • Kakaó
  • Nem Génmanipulált
  • Vegán termék

     Nézzük az árát

bio kakaó pörkölt zúzott 150g

A bio kakaóbab amellett, hogy elvarázsol íz-és illatélményével több szempontból is pozitív hatást gyakorol szervezetünkre. Az aztékok és maják fizetőeszközként is használták a kakaót.

 

Mire jó a kakaóbab?

A kakaó elsőszámú magnézium forrás, melynek jótékony hatását számos tudományos kutatás alátámasztja. Emellett nagyobb mennyiségben tartalmaz rezet, foszfort és káliumot, de cink és vas is található benne. A kakaóbabból készített csokoládé fogyasztása serkenti az endorfin kiválasztását, így javítja a közérzetet. Ajánlják fáradság elűzéséhez, gyomorproblémákhoz, köhögésre fahéjjal és narancslével. Szív és érrendszeri problémák és magas vérnyomás vagy megelőzésében is ajánlható.

 

A kakaóbab felhasználása:

kiváló sütemények, desszertek, reggelik ízesítéséhez, kakaó-, forró csokoládé készítéséhez.

 

Főzése:

Tökéletes ízharmónia érhető el mézzel, vaníliával, fahéjjal, gyümölccsel, pikáns paprikával fűszerezve. Nem szükséges darálni, kivéve kakaó, forró csoki készítéséhez, kávédarálóban őrölhető.

 

Diéták:

A kakaóbab nem tartalmaz cukrot, a glikémiás indexe is alacsony, fogyókúrázóknak desszertek ízesítésére kiválóan alkalmas.

 

Receptek kakaóbabbal:

Gluténmentes csokitorta kakaóbab törettel
Csokiskeksz kakaóbabbal
Chillis-kakaós csirke

 

A kakaóbab tápanyagtartalma:

100g-ban átlagosan (kj / kcal) 2280 / 545

Fehérje (g / 100 g) 11,8

Szénhidrát (g / 100 g) 7,0

Zsír (g / 100 g) 53,0

Élelmi rost (g / 100 g) 15,5

Ásványi anyagok: magnézium, kálium, cink, vas, foszfor, réz

Vitaminok: A, B1, B2, B6, B12, D, E

 





GreenMark Organic - Minden napra valami JÓ!