hajdina-700x295

Bio Hajdina, hántolt, 500g

Kiszerelés: 500g


Termékjellemzők:

  • 100% bio
  • Hajdina
  • Laktózmentes
  • Nem Génmanipulált
  • Vegán termék

     Nézzük az árát

bio hajdina hántoltA hajdina, más néven pohánka magas szénhidrát-, fehérje-, ásványi anyag-, vitamin- és rosttartalma miatt is rendkívül értékes élelmiszer.

Mire jó?
Nagy mennyiségű, P vitaminnak is nevezett rutint is tartalmaz, melynek egészségvédő hatása leginkább a szív-és érrendszer védelmében nyilvánul meg, C vitaminnal együtt erősíti a kötőszöveteket valamint csökkenti a magas vérnyomást.
Rosttartalma hasznos segítség lehet a székrekedésre hajlamosak, a cukorbetegek és az energiaszegény diétára szorulók számára, valamint a bélrendszeri daganatok megelőzése érdekében.
Felhasználása:
A hajdinát kásához, köretnek, salátákhoz, krémlevesekhez, fasírt készítéséhez, lepényhez, süteményekhez ajánljuk.
Csíráztatható: a hajdina csírája is gazdag vitamin- és ásványi anyagtartalmú, egészséges táplálék.

Főzése:
Főzés előtt a hajdinát alaposan mossuk át. Érdemes (de nem szükséges) főzés előtt néhány órára beáztatni, így a szemek kb. négyszeresükre dagadnak és a főzési idő 20-30 percre rövidül.
2,5-szeres mennyiségű vízbe főzzük. Előzetes áztatás nélkül a főzési ideje  kb 30-40 perc.

Diéták:
Glikémiás index: 55. Candida diéta bármely szakaszában fogyasztható.
Magas szénhidráttartalmú. Természetben előforduló formájában gluténmentes.

Receptek

Epres-mangós hajdinakása
Hajdinakása
Élő egészséges pizza
Hajdinás energia szelet

Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1425 / 340

Fehérje (g / 100 g) 9,1

Szénhidrát (g / 100 g) 71,0

Zsír (g / 100 g) 1,7

Élelmi rost (g / 100 g) 3,7
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, foszfor, magnézium

Vitamin: B1, B2, B3, B6, C, E, rutin (P-vitamin)





GreenMark Organic - Minden napra valami JÓ!