bab-fekete-700x295

Bio Fekete Bab, 500g

Kiszerelés: 500 g


Termékjellemzők:

  • 100% bio
  • Bab
  • Laktózmentes
  • Nem Génmanipulált
  • Vegán termék

     Nézzük az árát

bio fekete babA fekete bab Indiában nagy tiszteletnek örvend, a dhal-ok alapanyaga, proteinekben, rostokban, vitaminokban gazdag.

Mire jó?
A fekete bab a proteinben leggazdagabb növényi eredetű ételek közé tartozik. A növényi proteinek hozzájárulnak a szív-és érrendszeri betegségek, és az elhízás megelőzésében. Rostokban nagyon gazdag.

Felhasználása:
köretek, főzelékek, mexikói ételek elkészítéséhez.

Főzése:
Áztatási idő: kb 12 óra. Főzési ideje: kb 2-3 óra. Főzéskor elveszíti fekete színét, szép padlizsán lila színe lesz.

Diéták:
Glikémiás index: 35
Alacsony zsír-és nátrium tartalmú, jelentős inzulintartalma miatt cukorbetegeknek ajánlott diétájuk beillesztésébe. Candida diéta esetén az első 2-3 után fogyasztható. A fekete bab természetben előforduló formájában nem tartalmaz glutént.

Receptek:
Csilis-fekete bab

Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1259/ 301
Fehérje (g / 100 g) 21,3
Szénhidrát (g / 100 g) 47,8
Zsír (g / 100 g) 1,6
Élelmi rost (g / 100 g) 23,2
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E





GreenMark Organic - Minden napra valami JÓ!