csicseri-700x295

Bio Csicseriborsó, 500g

Kiszerelés: 500 g


Termékjellemzők:

  • 100% bio
  • Csicseriborsó
  • Laktózmentes
  • Nem Génmanipulált
  • Vegán termék

     Nézzük az árát

GreenMark bio csicseriborsóAz indiai, török, spanyol konyhák rendszeresen használt növénye.

Mire jó a csicseriborsó?
A csicseriborsó élelmirost tartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas a székrekedés megelőzésére, illetve kezelésére. Rendszeres fogyasztása esetén elérhetjük, hogy vér koleszterinszintünk csökkenjen, így csökkenhet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulása is.
Alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrázókra. A növény tartalmaz karotint, valamint E-vitamint is.

Felhasználása:
A humusz fő alapanyaga. Levesek, főzelékek készíthetők belőle. 8-10 óra áztatást igényel.

Főzése:
A csicseri borsó főzési ideje minimum 30 perc, ha előző este beáztattuk. Egy csipet szódabikarbóna hozzáadásával csökkenthetjük ezt az időt.

Diéták:
A csicseriborsó ballasztanyagai hatékony segítséget jelentenek az emésztőrendszer salaktalanításában, ezáltal a szervezet méregtelenítésében is.
Magas proteintartalmának köszönhetően vegetáriánus étrendbe is beilleszthető.
Alacsony a glikémiás indexe, így sokáig telítettség érzést ad. Candida diéta során is fogyasztható.

Receptek:
Hummusz, csicseriborsó leves, napraforgómagos hummusz

Tápanyagtartalom:

100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1384 / 331
Fehérje (g / 100 g) 21,7
Szénhidrát (g / 100 g) 73,4
Zsír (g / 100 g) 1,5
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C, E





GreenMark Organic - Minden napra valami JÓ!