Hírek, Érdekességek

GreenMark Organic Blog

quinoa-700x295

A Quinoa 7 jótékony hatása és további érdekességek

A szuperélelmiszernek is emlegetett Quinoa számtalan, az egészségre jótékony hatással rendelkezik. Jó ízű, magas fehérje tartalommal rendelkezik és fontos szerepe van a gluténmentes étkezésben. Bár gabonaként emlegetik, valójában egy-, a spenóthoz és a céklához hasonló növény magja. 1. Magas fehérje tartalom. Hasonló mennyiségű proteint tartalmaz , mint a tej, de többet, mint a rizs, a [...]

Tovább...
banner-basil-lemonade

Frissítő bazsalikomos limonádé

Ha már itt a kánikula itt az ideje egy frissítő limonádénak. Kb. 6 dl vízbe tegyünk 5 evőkanál cukrot vagy cukor helyettesítő édesítőszert, majd jól keverjük el. Ezután öntsünk hozzá kb. 3/4 dl frissen csavart citromlevet és tegyünk bele 12 friss bazsalikom levelet. Fogyasztás előtt tegyük kb. 1 órára a hűtőbe. A felnőttek a víz [...]

Tovább...
csombor

Csombor, borsfű, borsikafű – egy jellegzetes illat és íz

Az erdélyi konyhában gyakran használják ezt a fűszeres illatú és ízű növényt. Minden olyan étel ízesíthető vele, amely borssal készül. A borsnál kevésbé maró fűszer, ezért diétások számára is kitűnő.  Diéta vagy gyomorkímélés esetén teljes egészében helyettesíthető vele A borsikafű antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért alkalmas különféle betegségek kezelésére, illetve a tünetek enyhítésére. Gyomorerősítő, [...]

Tovább...
fekete-szezammag

A fiatalság és egészség forrása: a fekete szezámmag

A fekete szezámmag apró, lapos, sötét színű mag, melyet főzésre, vagy gyógyhatásai miatt használnak már több ezer éve. Az édeskés , diófélékre emlékeztető ízű mag gamma-tocopherolt, illetve antioxidánsokat  tartalmaz. Mértéktartó fogyasztása a kutatások szerint fontos szerepet játszik az öregedéssel együtt járó betegségek kialakulásának megelőzésében. Az  antioxidánsokról köztudott, hogy öregedés gátló hatásukon kívül, a szív és [...]

Tovább...
Szezámmag

Szezám tárulj! Az egészségmegőrző.

  A szezámmag (sesamum indicum) egyike  a legrégebb idők óta termesztett növényeknek, amelynek  olajos magvait  már legalább 5ooo éve használják . Napjainkban főként  kivételesen magas kalcium és magnézium tartalma miatt vállt ismét népszerűvé, de kevesen tudják, hogy egyike  a legkiválóbb egészségmegőrző hatásokkal rendelkező élelmiszereknek, amelyeket ma is fogyasztunk. Jótékony hatású növényként való felhasználásának története 36oo [...]

Tovább...
health-wellness

Mennyire divat az egészség 2013-ban?

Az utóbbi években, évtizedekben divatos életfelfogás szerint csak az lehet sikeres és boldog, aki a mának él, és nem törődik a jövővel. Annyi valóban igaz, hogy ha nem tudunk örülni a pillanatnak, történjen velünk bármilyen pozitív változás, nem fogunk tudni profitálni belőle, és nem leszünk boldogok. Sokak viszont túlzásba viszik a mának élést; nem számolnak [...]

Tovább...
sushifacebookra

A legnépszerűbb japán étel, a szusi

A szusi egy tradicionális japán étel, melynek alapanyaga a főtt, ecetes rizs. Legtöbbször hallal vagy más tenger gyümölcsével, például rákkal készítik, és szójaszósszal, gyömbérrel és wasabival fogyasztják. Több változata létezik, elkészítési módtól, töltelékektől vagy feltéttől függően, például az algalapokba tekert maki vagy a sült tofubatyuba csomagolt inari. A szusi szó eredeti jelentése: „ez savanyú”. A [...]

Tovább...
borito

A legfinomabb saláták

Végre jön a tavasz, és újra ehetünk friss gyümölcsöt és zöldséget. Ezeket a vitaminbombákat még meg sem kell főzni, nyersen is remek fogásokat készíthetünk belőlük; de természetesen grillezve vagy sülve is jók salátának. Érdemes kísérletezni, kitapasztalni, hogyan illenek egymáshoz az egyes ízek; így számtalan új kedvencet felfedezhetünk. Az alábbiakban ajánlunk az olvasóknak négy izgalmas receptet. [...]

Tovább...
kesudio

Nemcsak nassolnivalónak jó

A tápanyagokban gazdag olajos mag, a kesudió remekül megállja a helyét nassolnivalóként az esti film mellé, azonban salátákhoz, húsokhoz is hozzáadhatjuk, de még vajkrémet is készíthetünk belőle.   A kesufa egy Közép-Amerikában őshonos, örökzöld fafajta, amely öt-tíz méter magasra is megnő. Az általunk is fogyasztott kesudió a húsos gyümölcs, a kesualma két-három centiméteres, vese alakú [...]

Tovább...
nadcukor

Egészségesebb alternatíva

A kristálycukor egy tömény, színtiszta szénhidrát, amelynek feldolgozása jelentős teher a szervezet számára, illetve más tápanyagokat, például kalciumot és B-vitaminokat is el kell vonnia hozzá. Sokkal egészségesebben táplálkozhatunk, ha helyettesítjük a répacukrot valamilyen más növényből nyert édesítőszerrel, amely a szénhidráton kívül más hasznos tápanyagokat is tartalmaz, és könnyebben emészthető. Nem kell kalóriamentes édesítőt használnunk ahhoz, [...]

Tovább...
GreenMark Organic - Minden napra valami JÓ!