csombor

Csombor, borsfű, borsikafű – egy jellegzetes illat és íz

Az erdélyi konyhában gyakran használják ezt a fűszeres illatú és ízű növényt.

Minden olyan étel ízesíthető vele, amely borssal készül. A borsnál kevésbé maró fűszer, ezért diétások számára is kitűnő.  Diéta vagy gyomorkímélés esetén teljes egészében helyettesíthető vele

A borsikafű antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért alkalmas különféle betegségek kezelésére, illetve a tünetek enyhítésére. Gyomorerősítő, gátolja a felfúvódást, étvágygerjesztő és görcsoldó hatással is bír.

A morzsolt borsfű felhasználható bableves, babfőzelék, gombás ételek, burgonyaételek, káposztafélék, saláták, húsételek,  vadpácok, majonéz- és különféle mártások készítéséhez.

Bár a borsikafű fellelhető a kertekben, mégis leggyakrabban szárított leveleket használunk a főzéshez.

GreenMark Organic - Minden napra valami JÓ!