health-wellness

Mennyire divat az egészség 2013-ban?

Az utóbbi években, évtizedekben divatos életfelfogás szerint csak az lehet sikeres és boldog, aki a mának él, és nem törődik a jövővel. Annyi valóban igaz, hogy ha nem tudunk örülni a pillanatnak, történjen velünk bármilyen pozitív változás, nem fogunk tudni profitálni belőle, és nem leszünk boldogok. Sokak viszont túlzásba viszik a mának élést; nem számolnak tetteik következményeivel. Természetes, hogy egy fiatal szervezet még sokkal könnyebben regenerálódik, és nem látszik meg rajta a rengeteg átmulatott éjszaka, az internetezéssel töltött hajnalok miatti elégtelen alvás, a túl zsíros vagy gyorséttermi ételek fogyasztása és a lustaságnak köszönhető mozgáshiány. Harminc-negyven éves koruk körül viszont ezek az emberek is rádöbbennek, hogy lehet, hogy valamit másképp kellett volna. Szeretnének továbbra is a mának élni és szórakozni, de nem tudnak, mert a szervezetük már nem olyan friss, mint egy évtizeddel korábban volt.

 

Az egészséges nem feltétlenül íztelen vagy unalmas

 

Szerencsére egyre többen veszik észre a fentiek igazságát, és törekednek fiatalon is az egészséges életmód betartására. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy egészséges, de rossz ízű ételeket kellene ennünk, vagy jó kondícióban tartó, de unalmas sportokat kellene űznünk. Az egészség az egyik legértékesebb dolog az életünkben, de azért nem az egyetlen. Kényelmünket, jókedvünket és egész életünket nem rendelhetjük alá neki, hiszen így hiába fogunk tovább élni, ha hátralévő életünk egyetlen percét sem élvezzük.

 

Merjünk kísérletezni!

 

Egészséges, mesterséges adalékoktól mentes bioélelmiszerekből is számtalan ízletes fogást lehet készíteni. Ha már nagyon hozzászoktunk a gyorséttermi ételekhez, lehet, hogy nehezen tudjuk elképzelni, hogy egy saláta is lehet teljes értékű ebéd. Pedig mindössze több receptet is ki kell próbálni addig, míg meg nem találjuk a kedvenc ízeinket. Ugyanez igaz a sportra is. Akinek a futás túl monoton, vegyen részt egy csapatjátékban; akinek pedig nincs a közelében konditerem, és eddig erre fogta, hogy nem sportol, egyszerűen szerezzen be egy aerobik- vagy fitness-DVD-t.

 

Hosszú évekig fiatalosan

 

Tehát érdemes úgy élnünk a mának, hogy közben a fél szemünket a jövőn tartjuk, és tisztában vagyunk vele, hogy a szervezetünket sem terhelhetjük a végtelenségig méreganyagokkal anélkül, hogy megbosszulná. Így nem fogunk negyven-ötvenévesen egy nap arra eszmélni, hogy fogalmunk sincs, hova tűnt az egészségünk; és többé nem tudunk azt enni, amit csak szeretnénk, mert magas a koleszterinünk, allergiásak és cukorbetegek vagyunk; és mozogni is nehezünkre esik, mert fájnak az ízületeink. Hinnünk kell abban, hogy bármit képesek vagyunk megszokni; ahogyan egykor az egészségtelen ételekhez hozzászoktunk, ugyanez megtörténhet az egészségesekkel is. Egy idő után pedig azt vesszük majd észre, hogy nem csak megszoktuk, hanem meg is szerettük őket, és már nem is lenne kedvünk visszatérni régi életünkhöz.

GreenMark Organic - Minden napra valami JÓ!